Tävlingsdags

Idag åker Elli, sture, Lillemor, Laila och kenta iväg till mantorp med Akita för tävling.  När hela familjen åker med fins det inte någon plats över till mig i bilen och det var ju jättetråkigt men det kommer fler tävlingar. Igår var en jätte trevlig dag från morgon till kväll, jobbet gick superbra hade trevliga hästar, klara direktiv och en mysig polle och köra. kvällen spenderades med grillning hos hanna med massa trevliga människor.

orm

Det blev inte mycket lek med kameran, hade annat och leka med :)
men lite blev det,

den här är bäst!

Vuxenpoäng

haha idag har jag samlat vuxenpoäng :p
Klippt gräset, vattnat blommor, städat, diskat och tvättat. jag blir ju rädd för mig själv ibland ;)
Kollat upp jobb nu, ska iaf jobba tors,fre,lör denna vecka och sen ev. 32 el 33. HOPPASHOPPASHOPPAS

På hemmaplan

Det kändes lite tråkigt men ändå ganska skönt och åka hem från paradiset efter en knapp vecka.
men det är det värt. Man måste offra för att lyckas-eller hur?
Och jag har saknat mitt team av underbara människor och hästar.

Just nu sitter jag hemma hos älsklingen och kikar runt i lite bloggar medans han steker hamburgare till sig.

Det är roligt att läsa massa skräp, jag erkänner att jag tycker det. Det är lite som att titta på en tv-serie (något som jag aldrig fastnat för men förstår känslan), Att betrakta någonting utifrån, det är så olika liv som vi lever nära inpå varandra. Jag blir otroligt fachinerad över dem som tar sig tid att matcha allt från tånagellack till hårspänne, plåta och sedan gå och sätta sig på ett café eller gå ut och festa för att under kvällen spendera en hel massa tid på att dokumentera det och sedan blogga om det. Wierd är vad det är, kallas det för mervärde av livet eller vadå?
för vissa- ja.
för andra-no way!
men det är något man måste inse, folk är faktiskt för det mesta nöjda med sina liv (eller så vet de inte bättre) men det är nog så att vi vinner i längden, vi som lever nära naturen, njuter av kroppsarbete och umgås kravlöst.
För vilken studie visar inte att det är det vi mår bäst av?
och hur levde Lucy tror ni?
Inte satt hon på café och drack latte, nej hon skaffade sin egen mat, strövade omkring och umgicks naturligt.
Så som vi var skapade för att göra.

Semester

Mitt i alla härligheter ska jag ta semester! Det käns lite konstigt men det är välbehövligt, båten till gotland går 04.50 imorgonbitti och min kära Jocke ska med mig :)
Så nu ska jag pilal med den sista packningen, åka till stallet och därifårn direkt till jocke. hans snälla mamma och kent ska köra oss till båten inatt/morgon. ha det bra, tjing

vi fixade kvalet!

Idag var det dags igen!
Jag vaknade kl 6 och var sjukt nervös så det var omöjligt att somna om. Gick upp och åt godgod frukost. Åkte till stallet och var där straxt före 8 för att ha gott om tid med packandet och så. Som den "nervös-blackout" människan jag är så hade jag skrivit upp varenda pinal som skulle med och när allt var inpackat och Love klar att åka kändes allt bra.
Tills vi skulle gå in i den lånade transporten... Love lekte ponny och hela proceduren tog ca 45 minuter. Vi hade nästan gett upp hoppet om att komma iväg när han helt plötsligt kom på andra tankar och knallade in så snällt.

Vi var påväg och väl framme på valla flöt allt på bra. Värmningen var lite annorlunda mot den vanliga och han kändes super fin!
Så var det dags. Det flöt på bra, nej det gjorde det inte, det gick SUPERBRA. Efter provstarten låg han på som bara den och jag fick inte stopp på honnom fören på borte rakan. Det var ett bra tecken, han var taggad!
Starten gick och vi var lite sena men bättre det är för tidiga.- Nosa på startlinjen ska vi göra en annan gång.
Vi la oss bra i innerspår men en segis var framför så honnom sprang vi om ;)
I sista varvet var det något som inte stämde men vi kom imål på 1.23.2 /km och det är jag mer än nöjd med!
Det innebär att efter vi åtgärdat det som inte stämde så är det dags att hitta proppar för gammle herrn.

Bästa

Igår bar det av till stora Alby, Stig H johanssons ena träningsanläggning.
Vi kom dit med hjärtat i halsgropen och magen i en knorr (eller jag iaf). Stället bestod av en himla massa byggnader men vi lyckades fråga oss fram fort och kom ner precis när det var dags för första fortkörningen. Vi hamnade hos olika hästskötare och började direkt. Finfina hästar och fantastisk arbetsmiljö. Jag trivdes som finsken i vattnet och var säker med det jag gjorde, Tacka gud för att det var så enkla selar och för att QH finns!
Jag skulle ut och köra en häst för att se om det gick bra och det gjorde det uppenbarligen för när jag kom in så fick jag köra nästa och jag får jobba fredag, lördag och mer framöver!
BINGO

Jobbaholic

Hihi, det passar in på mig just nu ;)
Men det är värt det, pengar underlättar så otroligt mycket i livet.
Det ska ju faktiskt bli ett körkort 4de april och en bil med kula att puttra runt i. Dessutom är hästar inte någon billig livsstil och Montjackan är snart beställd, papprena är utskrivna, jag ska bara hitta måttbandet för att kunna beställa den.

Tidigt imorgon bitti bär det iväg till sommarens bästa plats. Det är fantastiskt. Trodde inte det här för ett år sedan må jag säga!

Slutstädat

Hihi, nu har jag städat klart för resten av mitt liv :D Käns det som iaf(a)

Henna är hem-hämtad och nästa vecka blir härlig. Nytt kval för Love på onsdag. Det ska nog gå bra.
och akita åker till Svenne, hoppas det ger något och att hon kommer med i lopp sen, det vore så roligt om det gick bra för henne och Elli snart :)

Jag ska ta och spendera kvällen med min pöjk och min mjuka säng. SNARK

RSS 2.0