Puh!

Idag har jag målat staket i stekande sol i fem timmar. Jag har ont i ryggen och är bränd haha.

Kämpigt på jobbet

Idag är en otroligt lugn dag på jobbet, Jag Ellinor och Laila jobbar men det är fint väder så inga barn har lust och komma hit och leka. Det är ganska skönt för jag har tid och sitta och blogga och prata skit men det är ju lite synd också. Lekslottet är ett väldigt fint lekland som behöver besökare även under sommahalvåret för att klara sig, men jag förstår alla som hellre leker i parkerna en sån här dag.

Jag jobbar till 16.00 och sedan bär det av till stallet.

Det händer grejer på Stall Uppinge nu! Här är lite update om charmörerna.

Nu på Söndag startar stallets Personlighet, fröken Evita, i Lilla Elitracet på Solvalla. Det kommer bli så otroligt roligt, Evita är under uppladdning och vinner hon inte på sin egen prestationsförmåga så kommer hon iaf att vinna genom våra vinnar-vibbar. Hela nästa helg är vigd åt elitloppet, Sälja pryttlar och gå på aktuionen på fredag, sälja pryttlar och titta på de fina loppen på lördagen och sedan smäller det! På söndagen är det först Ponny-elitloppen och sedan det riktiga loppet, Alla 15 är nu inbjudna och det är bara stig h som ska tacka ja med Standpoint.

Stallets minsta, äldsta och tjockaste ponny Henna, fick idag godkänt av Janne och Åsa att Dejta Gläntans Domino. Dom kommer ha en trevlig, het stund tillsammans och vi kommer få en liten bejbi nästa vår.

Ametist ska dejta klippmaskinen och springa lite mer och sedan är han i tip-top skick.

Smaragd glänser mer och mer för varje dag som går och safir och Elli jobbar på sin relation för att få allt att fungera igen, om inte skillsmässan går igenom dvs.

Någon som är intreserad av en söt russpojke i sina bästa år? stor plats i hjärtat för kärlek. Intressen är att springa och springa. Låter jag intresant, ring Ellinor.

Akita the Lady Lallar runt hemma och laddar med bästa omvårdnad inför debuten med Ellinor i sulkyn.

Love the Loverboy Laddar även han, men han är lite sne och Ada- the best (Equiterapeut) kommer ut för besök nr2 på tisdag.

Cassen är charmig som vanligt och jobbar på förbättra konditionen.

Det var allt just nu, dags att jobba lite kanske.

(Henna med sin förra bebis)




:)

Precis hemkommen från en tredagars segling med familjen Ygland. Det var super härligt, så fort vi lämnade hamnen slappnade hela jag av och jag har bara tagit det super lungt, skärgprden är sövande men härlig!

Det mognar fram i huvudet men det är fortfarande vårt att fatta. FÖRIHELVET JAG HAR MONTÈLICENS! JAG FÅR TÄVLA!


Klar!

Igår var det sista utbildningsloppet på solvalla, love kändes sådär och det gick hyfsat. Efter loppet var det dags för provet, jag var trött och förvirrad men tror jag blev godkänd. Jag kommer skna måndagarna men nu är det på riktigt liksom.

När jag kom hem så hade mamma och pappa bakat laktosfri tårta till mig :D

Melodifestivalen

Efter en härlig dag i det soliga stockholm med Olivia och en trevlig middag med modern så bar det av till stallet och sen hem till Sundbergs näste. Här har jag nu suttit och snaskat godis och tittar lite smått på melodifestivalen. Malena är så sjukt härlig! Lätt att hon ska vinna så jag måste helt enkelt sitta här och titta på typ hela... fast det slutar så jäkla sent så jag kommer säkert däcka i soffan :(


Muu

Nu är jag så trött man kan bli tror jag. Ska ta och hoppa i säng aldelses straxt, ska bara skriva av mig lite och låta magen smälta maten! Var så sjukt hungrig när jag kom hem efter min jobbiga men härliga dag, så jag tog och gjorde värsta portionen pasta med stekt abourginne, parmaskinka, tomater, kapris oxh ett berg parmesan. Snacka om lyxigt!
Kossorna uppförde sig aldelse utmärkt idag men eleverna jag skulle dras med uppförde sig sådär. men det är sånt man får ta med ett klistrat leende.

Mattenationella

Provet var enkelt, för enkelt till och med så jag drog på mig ett löjligt slarvfel på sista uppgiften, men så ska det väl vara egentligen, är man nonchalant och slarvig så kan det ju inte bli perfekt (a)

Imorgon är en härlig dag

Imorgon blir en underbar dag. Morgonen börjar med nationella i matte A, det käns nästan löjligt enkelt nu när jag räknar på matte C men jag ska sitta och äta godis och räkna några tal hit och dit så det blir mest nice.
Samma härliga dag så går treorna ut från Berga så vi får det lugnt, skönt och förhoppningsvis en betydligt bättre stämning på hela skolan.
För att fortsätta den härliga dagen så skall ponnihestar köras och sedan drar jag till berga för att mocka kobajs på torsdag morgon och eftermiddag!

Solvalla

Ikväll blir det linjestart, Love har haft lite småtrassel sedan i måndags men förhoppningsvis är han helt fräsh nu.
Världens sovmorgon har man idag också, börjar kvart i ett, fast vi var istallet istället och mockade bajs. så det ska vara ;)


:D

Jag älskar mina fina, de förgyllde min gårkväll! och idag har också vart en trevlig dag, Ametist och Evita är coola! Och nu har jag snart ätit upp ett helt paket mariekex haha

Huggorm

Åh, helt plötsligt blåste mitt huggormshumör iväg då nu är jag ganska glad. Snabba humörssvägningar kallas det väl?! Blev väldans sugen på glass av någon anledning, attans att ben och jerrys inte är laktosfria :(
 

Fredag

Åh vad skönt det käns med fredag. Vaknade upp hos älskling och kände att det här kommer bli en betydligt bättre dag än igår som blev lite fel. Eller det var inget som var fel men mitt humör var inte på topp.
Nu är det så illa att jag har en håltimme och sedan djurkunskapsprov men sen är veckan slut!
Nästa vecka är det bara en engelska redovisning, hästkunskapsprov och mattenationella. En hel del alltså.
I eftermiddag så blir det stallet, Ametist och Love blir mina offer för dagen. Sedan får vi se vad världen bjuder på för trevliga överaskningar.
Helgen är fylld. Jag jobbar till 16 och sen ska jag grilla med mina käraste :D Söndagen blir stallet, en fika med en trevlig prick som heter Jempa och en del pluggande.

Tid

Tid är ett diffust begrepp. Att ha tid, att inte ha tid. Det fins egentligen inte. Allt handlar bara om prioritering, och det gäller att prioritera rätt.
Ett härligt uttryck är ju " den som inte avsätter tid för motion får förr eller senare avsätta tid för sjukdom". Det stämmer väldigt väl men det handlar inte bara om träning.
Det är lätt att säga "jag hinner" men det går oftast på beskotnad av sitt eget välmående. Det är en folksjukdom hos unga flickor nu för tiden, eller ja antagligen bland äldre också men jag är ung flicka och vet därför mest om unga flickor, Att göra allt man vill och allt man kan.
Det går att hinna med skola, vänner, hobbies, pojkvänn, familj etc. men det blir alltid något som måste prioriteras bort. Egentligen borde man ransaka sig själv och kanse ta ett lägre betyg om det är sin hobby man vill leva av men samtigt så är ju det lite av ett misslyckande. För att LYCKAS är ju allt nuförtiden. allt, allt, allt. Och man ska hinna lyckas med allt.

Hästarna ser man till att de får sina naturliga behov tillfredställda men hur är det med oss själva?
För att hästarna ska slippa stress så stressar människorna runt omkring dem ihjäl så fort dem inte är djurens närhet. Om hästarna är utan mat så är det katastrof. men vi själva kan klara oss. Om hästen är smutsig så blir han ren, om hästen har ont så får han plåster och massage och för att må bra så får han röra på sig. (nu låter det som jag tycker det här är något negativt men så är det inte, i like that life)

Så enkelt är det självklart  inte, tamhästen är våran produkt och vårat ansvar. vi har skapat varelser utan egen möjlighet att tillfredställa sina behov så vi får hjälpa till på traven.

Slutsatsen var bara den att tiden inte räcker till och att människans tre basbehov är "Mat, sömn och kärlek". Något som ska prioriteras före "LYCKAS" som uppenbarligen är det nya basbehovet. ( mat, sömn och kärlekt krävs dessutom för att vi någonsin ska lyckas)

Provlopp 9

Attans, det blev inte som jag tänkt mig. Kamelen kändes inte i topp och inte jag heller. Dock klarade jag av min bit helt ok. spår 5 är inget roligt spår. Mycket att hålla reda på, många hästar som ska få plats och alla andras minsta felsteg påverkar 5an rätt mycket. Ny tag! Idag ska jag köra Evita iaf, det är roligt :D

MAHAHAHAHA

Det är måndag idag :D Vilket innebär att jag ska ut och rasta kamelen senare. Jag är supertaggad och tror kamelen är lika taggad, hoppas på det iallafall. Vad sägs om 1.18?

Regn :(

Det var länge sedan jag såg moln och väldigt länge sedan jag såg gråa moln. Nästan så länge sedan att jag glömt bort att gråa moln kan sprida vatten över lilla jorden, men idag blev jag upplyst om det. Allt blir så mycket segare och tråkigare av regn.
Eller det brukar vara så men den här dagen sa ta och bli lika härlig som de föregående dagarna har varit, oavsett om det blåser orkan och regnar monsun på samma gång.
För glädje smittar och jag vill omge mig med en samling glada människor.

klockrent

haha, mamma har 0koll, hon såg en bild på elli som tömkörde och undrade varför hon hade hockeyhjälm hahahah xD

Stallet :)

En härlig dag i stallet med bästaste Elli och Kenta som stod och skodde hela dagen!
vi smorde massor av de storas saker, njöt av solen, pratade skit, åt glass, jag körde Henna och Evita och elli körde safir och red Cassen och sen tömkörde Elli Akita. Hela dagen har varit toppen och nu är jag super trött!



Akita efter Elli tömkört henne


Ametist, även kallad soldyrkarens fina öga


Brorsorna i vått och tort


Elli var glad och njöt av solen


Elli och sin fina ponnyhest


Elli och fina storahesten Akita


Elli och Smaragd myser


Sen bidde det såhär


safir var också glad!


RSS 2.0