Jag ger upp!

Adjö tullinge natur/natur. Jag har helt enkelt pluggat för mycket i högstadiet, efter ett halvårs sjukdom så var det inte någon vettig prestation att gå ut med alla mvg.
Jag har gjort mig skoltrött i förtid helt enkelt, mia läkardrömmar finns kvar men jag får gå en krångligare väg för att nå dit bara, idag ska jag och pappa prata med min Syv på tullinge och sen får vi se vad som händer. troligen blir det berga och Natur/Häst eller någon Media/foto någonstans men jag pallar inte med natur just nu!

Pluggapluggaplugga

Fy helvete vad det här tar orken ifrån mig! skola från 8.25 till 16.20 med några rediga dubbeltimmar i super-teoretiska ämnen. Hade tänkt gå och köpa lite smaskigt mellis på rasten mitt i franskan i våran ur-bra kafeteria men den hade redan stängt för dagen :( Då tog orken slut och jag sov nästan hela bussresan hem. Fotoutflykten med sofie ställdes in eftersom hon fått en jäkla massa att göra i skolan och vädret var dåligt så nu blir det god middag med familjen och sedan mys med markus <3

Skoldag på riktigt!

Idag är första dagen som det är skola på riktigt för min del, börjar 10.35 med historia och därefter följer det svenska och bild! Det kan nog bli en riktigt bra dag även om jag är nervös...

Jag hoppas verkligen att nervositeten släpper snart för jag får så otroligt svårt att sova bara jag är minsta nervös och sömnen behövs verkligen för att orka med de här långa skoldagarna! Idag slutar jag 15.35 och ska åka raka vägen till södertälje med älskling, förhoppningsvis ansluter mari och felix också :D

Slitigt värre!

Min fredag sög ju som skrivet men lördag och söndag har vart klart bättre!
I Lördags var det konfirmation med efterföljande lunch, bak med Hanna och sedan kalas hos mickans. Vi  partade vidare hemma hos älsklingen. Dans på bordet ledde dock till en marmorskiva i två delar men det är smällar man får ta, i övrigt var det trevligt och självklart sov jag där!

Vaknade lagom seg idag och hoppade in i duchen, märkte att nececären inte fått följa med och att kläderna luktade öl men det löste sig. tog en av markus tröjor och begav mig till tränar möte och föroläsning i södertälje i 5.5 h. Jobbigt värre och nu är jag sliten som tusan.

Elaka kännslor.

En elak känsla, en obehaglig jäkel som inte går att slå bort. känslan när alla andra männiksors deppighet gör intrång i hjärtat. Bara så nära mitten att dem käns men inte går att slå undan eller utplåna.
Alla planer är bortspolade och det som återstår är antingen en kväll med familjen, älsklingen eller någon depprimerad väninna- jag kanske borde det men det käns inte rätt just nu.
Jag vill vara på en annan plats, i ett annat solsystem med andra tankar just nu.

OMBYGGNAD PÅGÅR

Hela designen ska bytas ut, därför har jag en standard för tillfället :p

"välkommen till första dagen i resten av ditt liv"

omställningen är inte så stor som jag förväntat mig, dock är folket trevligtare och pluggtempot högre.
Jag överlever nog men lär hänga en del på berga (när jag hinner).
Nu ska jag kila iväg till stallet och rida med bästa vännen!


Staden - Inte

Åh, bestämmde mig för att åka till stan, är i stort behov av nya kläder och imorgon börjar skolan men jag ändrade mig och åkte tåget hem inann jag en kommit halvvägs. Bättre frisk och ful är sjuk och snygg.

Bäddat ner mig i sängen med datorn och en stor kopp te, ska ta och titta lite på Little Miss Sunshine straxt, den ska vist vara bra :)

Älskling kommer till mig senare, han ska få mig frisk :D

Fotoexpedition Plommon!

Jag tog mig ut ur sjukstugan och plåtade lite vid vårat plommonträd som bär sjukt mycket frukt i år! Till all fallfruks så dras det en miljon getingar minst och jag tror jag såg tre olika sorter, "vanlig geting" och sen en lite "lurvig geting" och sen kom det en 3cm stor bålgeting och då flydde jag in!



Tog en bild på en grenklyka som passade så jävla bra som parodi på Svampinfektion så Look at this ( bilden på hon som kliar sig är dock plockad från google!)



Empty House

Fiske bod på fårö med nya toner och ökad kontrast. Har lovat mig själv att ta det lugnt och bli frisk idag så det blir väl en del sittande vid datorn, ska se om jag orkar gå ut och ta lite fina sensommarbilder i granskapet också!

Näshelvete!

Om det inte vore så otroligt osmakligt och äckligt så skulle jag vilja ha en bild på en stor snorkråka och en svullen rödnäst Lovisa för det är så jag känner mig just nu!
Den här underbara dagen som skulle vart så otroligt perfekt var perfekt till ca.19.00 då symptomen på en rejäl förkylning eskalerade! Nys-Host-Snor-Nys-Host-snor osv. det tar aldrig stopp och nya skolan börjar i övermorgon så jag gör allt för att krya på mig, jag ska sova aldelse ensam i min säng i natt fast jag egentligen ville sova hos älskling., Bara för att bli FRISK!

En sista sommardag !

Vädret har välsingnats med en sista underbar sommardag innan skolstarten :D
Jag ska spendera dagen i stallet och sedan ska jag åka och hälsa på bästa vännen ute på hennes skola! det blir myspys.

Mums

Snart kommer mickan hit och leker med mig, senare ikväll kommer även Dennis, Hanna och Markus förbi, då ska vi svänga ihop en Glasstårta till vår kära Karin som fyller 30 imorgon :)

vad tror ni om det här receptet?

en marängbotten alt en massa krossade maränger läggs i en form med löstagbara kanter. Vaniljglass mjukrörs med krossad dime och läggs över marängerna ev. ripplas kolasås i när det passar också- kan det bli annat än gott?

Nut cracker

Söt liten nötknäckare där, men jag behöver ett zoomobjektiv, det ser ut som en hamster på det här avståndet :(

Äta offentligt?!

Folk i allmänhet har en vana som stör mig så otroligt mycket!

-Du, kan jag lägga den här godispåsen i din väska? jag ser så tjock ut med den...

-Meh, kan inte du också köpa glass? annars är jag tjock ensam.

-Ofta vi kan sitta här och käka Mc Donalds, alla kommer ju tycka vi är värsta tjockisarna!

Känner ni igen det ?


Vafasen,  men vem har inte handlat för en tjejträff eller något och langat upp ett par påsar chips, några flarror läsk och lite choklad utan att fundera över vad den snygga killen i kassan tänker om en. (för självklart fattar inte han att du inet ska moffa i dig allt själv, eller?!) eller gått med en 200gr Maraboukaka och mumsat utan att få lite små ångest?

Jag erkänner, jag tänker också så ibland, men till vilken nytta?
om inte nästan alla människor köpte godis,kakor,chips,läsk mm så skulle det ju inte finnas detta jätte utbud av olika saker, alltså, ta er samman brudar och sitt på tåget och knapra choklad utan att se så generade ut. Det tänker jag göra iaf ;D



Bondeliv?

Igår började bästa vännen skolan, hon ska gå på Berga naturbruksgymnasium inr. natur/häst.
Det var ungefär det som jag planerat att gå i flera års tid men när valet kom till kritan så visade det sig att deras natur kompetens inte räcker för läkar högskolan så jag fick glömma alla planer på att leva bondeliv i tre år med hästar, kossor, grisar mm. in på knuten...
Hon ska bo på internatet där och det käns ju lite tråkigt men sånt händer, vi kommer ju träffas massor ändå :)
Men jag måste ju säga att det käns tungt att höra om hur härligt det är där (även om jag är glad för hennes skull).

Själv börjar jag på torsdag, käns pirrigt och rätt jobbigt men det finns förhoppningsvis trevligt folk där!

Nätverk kallas det.







Pics

Jag borde egentligen ligga och sova så sött i min säng men fick bara lust och ladda upp lite foton från fårö, Miniformatet gör dom inte rättvisa men orkar inte göra något åt det just nu. Jag har vart på gröna lund idag, men det skriver jag om i morgon, för nu djävlar är det Godnatt som gäller, sov gott allihopa :)



Morgonjogg :D

Under mina veckor på Fårö så har jag fått en ny passion... *Tamtamdadam* - nämligen Jogging!
Det bästa är kanske inte när hjärtat nästan bultar igenom bröstkorgen eller när svetten rinner och man har hälften kvar att springa. MEN när man är lagom trött, vinden rufsar i håret och sen när man kommit in i den där lunken som man kan springa hur långt som helst med, Då är det njutning vi snackar om!
Min Jogging sommar började när jag med kondition som ett isberg gav mig ut på en kort tur som faktiskt var ganska skön, kom tillbaka lagom svettig och kände mig otroligt nyttig och skönt trött. Där var ekorrhjulet igång, sedan ökade både konditionen och välbefinnandet med varje kilometer och nu väl hemma så försöker jag verkligen hålla kvar den sköna vanan så när älsklingen åkt hem så sprang jag ut på en skön tur i härliga och soliga skogen!

Påväg hem från solen så fick jag otroligt mycket fotoinspiration så när jag får tid så ska jag omedelbart ge mig ut och ta lite härlig sensommarbilder!

Chokladkaka med kladdig kolasås tack!

Oh vad gott det är med chokladkaka i alla former!
Vanlig mjölkchoklad i olika varianter kan jag utan problem klara mig utan men en bit riktigt fin mörk choklad (80% kakao tack) och kladdiga kakor går det inte att vara utan.
Det finns ju rön och att choklad framkallar vissa endorfiner som ger oss en kännsla av välbehag och den är väl 99.9% av alla flickor/damer/tanter/töser berädda att hålla med om?
Framför allt under Pms tider är chokladen en ovärderlig medicin, eller efter en dumpning eller ett bråk med tjepolarna?!

Till saken är att jag, Hanna och Dennis gjorde en delikat chokladkaka idag på eftermiddagen, den var så mäktig att jag fortfarande mår illa men det var det värt.


Gör såhär!
baka Standard kladdkaka (100 g smör, 3dl socker, 1,5 dl mjöl, 3 msk kakao, lite vaniljsocker och ett uns salt) Hacka i 200g god choklad i lagom bitar och grädda allt i ugnen.
under tiden avnjutes en stunds Family Guy tittande och sedan är det dags att börja göra en otroligt god kolasås som hälls på när kakan är kall och får stelna. (Grädde,sirap,socker,kako,vaniljsocker)

När kalaset sedan är bakat och snålvattnet rinner ur mungiporna skärs en lagom stor bit upp och avnjutes med det tillbehör man önskar (bär,grädde,glass etc.).

Efter detta rekomenderas ett par timmar i soffan tills allt sjunkit undan igen. Kalorimängden är det bara att ge blanka fan i för det här äår inte en kaka man gör varje dag precis ;)

NJUT och Var glad!

Bilderna

Bilder i massor har det förstås blivit men de tar jag en annan gång :)
Vykortsprojektet gick med vinst och för pengarna måste jag nästan köpa ett teleobjektiv, fast jag behöver ju en ny höst garderob också... Har kärat ner mig i en stickad tunika, en millitärgrönjacka och ett par stövletter, och så måste jag ha jeans också :o Käns som det kommer svida i kassan...

Fast mark under fossingarna!

Nu har jag fötterna på fast mark igen!
Igår kom jag, Familjen och Olivia till Fastlandet igen, mötte härliga mickan och sofie i skäcklinge och så promeinaxade vi hem till min älsklings polare och jag var i himmelriket!

Efter nästan fyra veckor utan Markus vet jag vad saknad är.

RSS 2.0