Gott nytt år

Avslutande veckan på 2008 har vart ett helvete ur många vinklar och helt underbar i andra. Det är tur att den del människor finns!

 Sitter proppmätt efter en frukost med massa gott :) gröt med hjortronsylt, pappas bröd och lussebulle. Mätt är jag ju men det fins ett litet hålrum i magen där ångestklumpen trivs just nu.
Nyårs afton är ju den sista dagen då man får leva som ett svin. 2009 ska ju allt vara bra liksom. samma visa varje år men i år måste den hålla för situationen är lite ohållbar just nu.
Föräldrar har en annan funktion än att ge en mat/husrum och bråka med. Faktiskt.
Så nu är dom och handlar och efter det så ska jag nog ta och prata lite med mamma framför allt, men även pappa om vi skulel kunan börja om och inte tjafsa om allt möjligt för jag har växt upp och mognat otroligt under det här året men dom har inet riktigt hängt med i svängarna.

Från och med 24.00, eller 00.0000001 om man så vill så ska jag försöka på alla sätt, utan att bara göra som dem säger, undvika onödiga konflikter på alla sätt.
och så ska jag ju ha godislöfte också men det är inte lika relevant :p

Det här har ni mitt ord på.

I övrigt så har det här året gått otroligt fort och inneburit många förändringar, både negativa och possetiva.
Grundskolan avklardes efter en tuff termin med grym prestations ångest. betygen blev mer 17 mvg men inte upphörde min akrav för det och inte mådde jag bättre för det. Helt enkelt en massa tid som kunnat lagts på något viktigare.
Sommarlovet tillbringades till större delen på gotland och gav härliga minnen. (jag var fantastisk lycklig nästan hela sommaren) Hösten kom och ny skola blev det. Natur/natur på tullinge. En linje som förvisso passade mitt studiehuvud väl men det var aldeles för tråkigt, för likt grundskolan och jag gick med några påsar nötter till klasskamrater,
Inte för att dom var korkade eller så, men de hade inga liv och de var bara så otroligt ospännande typer.
men det värsta var ändå att man satt still så jävulskt mycket och lyssnade på massa skit istället för de kunskaperna jag vill höra.
Appro på det så kom jag preci på varför matte är mitt favorit ämne om man bortser fårn de naturbruksämnena!!!
Det är inet massa skitfakta som är totalt värdelös utan baar siffror... när det inet är lästal men dom kan ju bara sjuta sig.

hur som helst var inte natur/natur något jag ville fortsätta med och en dag så blev det bara för mycket ångest över att jag valt totalt fel.. bara valt efter studieresultat och inte efter hjärtat,så jag bröt ihop.
Jag grät mig egeneom kvällarna typ, hörde hur kul hanna hade det på Berga, fick en komentar av Matillda att hennes mosters 3 år på berga hade varit de bästa i hela hennes liv.

jag ändrade mig, jag ringde rektorn, jag fixade plats på internatet och jag blev några kilo lättare kändes det som. Jag sprang på moln helt enkelt.
onsdagen innan jag ändarde mig var jag på solvalla och träfafde ett gäng fårn Berga. Kärlek vid näst första ögonkastet (Elli förstår).
På torsadagen ändrade jag mig och på måndagen började jag på Berga.

sedan dess har jag blivit mer och mer av den Bonde jag har innom mig. Mjölka kor, mata grisar, rida, köra häst, köra traktor, mecka mm. Det är att leva på riktigt.

Kärleken till travet har under terminen väckts igen och nu på ett mer intensivt och underbart sätt än vad jag någonsin kunnat drömma om! Jag har fått den otroliga chansen att rida/köra Familjen sundbergs 8hästar, jag lär mig, jag har kul och det är perfekt helt enkelt. De har en urcharmig vallack vid namn Västerbo Loverboy, han är inet så bögig som man kan tro utan totalt koko och underbart rolig att ha och göra med. Monté licens på honnom nu i vår troligen!

Lite av en nyårskrönika blev det fast jag bara skulle säga gott nytt år!

Gott nytt år!

yay

:D jag löste det där jäkla vertex talen så nu är jag glad och ska åka till stan !

Matte trassel!

Dagen idag spenderas hemma med stora tekoppar och mycket vila.
Förkylningen har ingen större lust att släppa greppet om mig men moipect, te, näsdroppar, vila och blodapelsiner ska förhoppningsvis hjälpa mitt kära immunförsvar en aningen på traven!

För att tiden ska gå så sov jag till hlav två :O första gången någonsin jag lyckats sova längre än till 11, sedan så har jag surfat runt och letat efter en tänkbar sadel. Nu har jag nog hittat en som jag ska köpa men den har halbom så måste hitta en bra pad också.

Matprogram, dåliga filmer och annat krafs är tv'n fylld med men nu är jag trött på sådant och jag har faktiskt gjort något som inte är helt likt mig... jag har sjutit upp något jag borde göra :o Matteprov första lektionen efter lovet men har inte öppnat boken ännu, ojdå liksom... så NU ska jag försöka igen.
Ville skulle skratt åt mig men jag måste beklaga mig lite för jag är grymt lack på andragrads ekvationerna och tycker det är både svårt och tråkigt :( nästa kapittel som också är det sista är nog lite enklare och betydligt mycket roligare, då är det dags för lite mer geometri :D

Glömde faktiskt att det kom två trevliga flickor och förgyllde min kväll också :D

En veckas jobb är klart :D

Nu har jag mockat hästskit i en vecka och är helt slut!
Runt 6 har jag gått upp varje dag utom julafton och juldagen då klockan stod på 04.30 och 05.00.
Fodra, täcka, tempa, ut med pollarna, mocka mm. Ironsikt nog så predikade Saraom att travhästarna är tossiga vid in/ut släpp men de var snälla som lamm medans våra "kära" ridhästar skuttade runt på bakbenen då och då. Dock hade vi en charmknutte vid namn Pirat, jag slogs med honnom i några dagar men sedan insåg han att livet var lättare om man uppförde sig och vi böev störtkära.

Julafton var ett kapittel för sig. Jag och Elli klev upp halv fem och fixade varm choklad, lussebullar och pepparkakor som vi sedan gick ned till ladugården med och fikade med personalen där! Myspys. Dock tog det lite på krafterna så trött som tusan var jag när det var dags och åka hem och fira med släkten och på det så fick jag en rejäl förkylning i julklapp.
julklapparna i år var dock över förväntan, det var inte massa krafs som farmor hittat på vinden och sånt,
Jag fick Jeans, Högtalare, en plastko, hörlurar, pengar och ett presentkort på MQ (varför i hela friden skull ejag handla på MQ :O ).
pengarna räcker till en sadel om jag snålar lite så nu jävlar ska det shoppas sadel, funderade på en Silco men när jag såg priserna jämfört med en ine silco så kom jag på andra tankar.

*Attans, drack precis två stora glas oboy på vanlig mjölk och det högg till i magen och den blev en balong :(*

Satan vad jag babblar på. Hursom helst så blir jag 4500 kr rikare för jobbet så nu jäklar så blirre pirre.
Säkert är jag 4500 gram tyngre också så härmed lovar Lovisa officiellt att hon ska nå sin drömvikt till 12/2 och det inebär totalt nyttigt etande och inge godis och krafs! i can do it :)

Nu ska jag sova och vakna tidigast 11 imorgon och ta en LÅNG och VARM dusch!
Natti


http://www.frtab.se/  montésadeln som ser grön ut ska införskaffas!

Dan för doppare dan!

Imorgon är det julafton men jag har ingen julkänsla alls.
Det är den där jävla snöns fel... eller jag kan inte skylla på snön för det är vi männiksor som är problemet, det är vi som har gjort så att snön inte kommer. Attans.

Mat i massor!

Haha, jag undrar hur många kilo man kan gå upp på en vecka?! den här julhelgen kommer bli en godisjul men det gör inte mig så mycket. Det är ju så djävulskt gott! Idag blir det lussebullar som står och jäser just nu och sen blir det väl ett par julbord, knäck och en massa annat! :D Leva på sallad i några veckor sen kanske (jajajajjajajajajaj)  xD

Dom ska pilla på Ellis hjärta så det blir bra, liten operation men det är ändå läskigt. Det måste gå bra! <3456789

Vg+

Helve. Vg+ på engelska provet :( 90/100 och 70/100... men har en termin på mig att höja allt till MVG... talet i svenskan blev dock MVG...

Sjut mig
Jag hatar prestationsångest. Ett Vg+ och mitt självförtrende i botten. Det är inte normalt egentligen men jag har inte lärt mig att misslyckas.

Det är så dumt att jag måste prestera Mvg istället för att bara glida igenom skolan med medelbra betyg och sen hoppa på hippologen och leva ett underbart liv. jag komme rångra alla de här onöding timmarna som jag lägger ner på plugg så grovt i framtiden.

Något som är betydligt roligare är att det står 100 nygjorda mintkyssar på köksbordet!

Julgodis!

Att pilla med julgodis av terapi för själen. Jag blir sex år gammal och fylls av värme så fort jag får en pepparkaksdeg i handen!
Marsipan, saffran, kanel, choklad, mint, pepparkaka, nonstopp. I'm in heaven!

FAN I HELVETE

Fan vad dumt det blev. Riktig björntjänst blev det. "klart dom ska gå, dom har ju inte gått på megalänge och kommer bli hel koko".
Det blev felfelfel i regnet och kylan. täckena satt inte fast ordentligt så dom fick vi plocka av och trotts att de bara blev hälften av vanliga träningen har Akita och ev Love korsförlamning ... Klantigt, dumt och det gör ont i mig när det gör ont i hästarna och licenskursen är i fara.

Uppdate 18.16
peppar peppar *tar i trä* så är det inte korsförlamning det handlar om utan en nedslitnig av hovarna pga mycket barfotaträning på grusvägar.

Snart en termin!

Oj vad fort tiden går när man har roligt. Gamla klychor funkar alltid.
Jag har snart gått en termin på Berga och det är ju bara för underbart! Livet leker och är spralligt som tusan. det blir bättre och bättre för var dag som går.
Idag var fidde på bra humör så när jag och Elli kom och hälsade på honnom nere i maskinhallen så fick vi låna L60 i några minuter och bara leka runt lite och så fick vi krypa in i balpressen och kolla hur den funkade!
Sen drog vi till stallet och körde häst. Love var helt knäpp och backade och hade sig... Jag får tuffa till mig lite ;) har inte riktigt vågat bete mig som vanligt men nu känner hästen mig så nu blir det andra bullar.

I går så byggde vi pepparkakshus! Jag gjorde en massa marsipandjur och det blev världens finaste berga i pepparkaka som reslutat!

En vecka som rusade iväg!

Vecka 49 var det dags för APU igen. Jag var hos korna och hos grisarna, Korna var lika underbara som vanligt men grishuset är inte mitt kall.
Grisar är fula, äckliga och luktar illa, jag har svårt att ens tycka smågrisarna är söta fast "vanliga" folk som inte känt hur dom luktar, piper och bits tycker de är ganska söta.

När jag var i ladugården så var det dags för klövverkning. Det är tortyr på hög nivå och nu har jag varigt duktig och laddat över lite bilder från telefonen. Dålig kvalité men det är bättre än inget.
Så här ser maskinen ut som man hissar upp kossorna, sedan tar gubben med väst och rutiga sjortan i vänstra hörnet upp en vinkelslip och slipar lite på klöven.

maskinen framifrån.

en av odm j**la tokgrisarna.

4000 :-

Jäklars vad med pengar det blir för en veckas jobb i ridstallet! över 4000 kr blir det för ungefär 8 timmars jobb om dagen.
Gladare än gladast!
Dock käns det lite småsurt att veronica och Elli får jobba två veckor och jag och hanna bara en var :/ Jaja, livet är inte alltid rättvist... antar att dom bara lottade i ridstallet eftersom dom inte vet hur bra någon av oss rider/jobbar.
Att Elli får jobba mycket i travstallet är ju rätt förståerligt  :P

Skiner som en sol! Javist

En speciell typ av människor jag uppskattar väldigt mycket är leénde personer!
Jag satt helt slut på tåget mellan Berga och Södertälje och försökte plugga men det sket  sig. Jag nickade till flera gånger och en gång vaknade jag till när boken gled ner ur knät på mig.
Hursomhelst så satt det en väldigt trevlig man framför mig.
jag vet inte om han var trevlig egentligen men hans approach var helt underbar och när jag yrvaket stirrade mig omkring för att lista ut var jag befann mig så log han ett härligt, lugnt leénde som sa "jag förstår att du är trött, jag har också suttit sådär" det kändes ihjärtat.

Ikväll ska jag spendera minst 4 timmar vid datorn. jag ska skriva en uppsats om djurhälsa! Den ska bli ungefär 11 sidor så jag har en del att skriva!

Idag är en bra dag

Idag är det en bra dålig dag, fattar ni? Nej skulle inte tro det va.
Jag har varigt duktig flicka. igår höll jag tal och fick MVG, djurkunskapsprov idag, även där solklart MVG.
Fast igår var en dålig bra dag. Vi var på Vallas julmarknad och det var ju nice men jeppa var där och han hade canserpinnar. Suck.

Hål i naveln, upp 5 kg eller springa i underkläder är mina straff, jag får välja!
Lätt att det blir naveln!


FRA-lagen?!

Jag kom precis på mig själv med att min blogg de senaste veckorna mer och mer har börjat likna alla tråkiga "Dagboksbloggar" som jag inte är särskillt förtjust i.
jag menar, det blir liksom "jag har gjort det och det idag" och hur kul är det att läsa om?
Jag har likosm inte haft tid att fundera kring världen och vardagens små problem och skriva interesanta debattinlägg proppade med åsikter.
Så jag får väl börja om med det då, Men lite bondeuppdateringar måste ju få finnas med!

Just nu har jag datorkunskap och har i uppgift att ta reda på fakta kring FRA  (Försvarets radioanstalt) lagen som troligen träder ikraft 1 januari 2009 om den inte röstas ner.
Skillnaden som kommer bli är att försvaret kommer kunna lyssna av internet och telefontrafik utan att rådfråga staten och utan att domstolsbeslut åligger.
Nu är endast "telefon"avlyssning tillåten och endast då det fins en tydlighotbild mot riketssäkerhet (eller världens säkerhet).

Från början ville försvaret ha "full frihet" men under året har det kommit en hel del förändrningar som skärper lagen lite.
Domstol måste rådfrågas innan signalspaning används och endast vissa stråk får avlyssnas.
Avlyssning är heller inte tillåten om både avsändaren och mottagaren fins i sverige.

FRA-lagen kan möjligen göra att  hotbilder uppfattas men sannolikheten att det lyckas är liten.
Om jag nu råkar vara terorist så"är jag ju inte så dum att jag diskuterar bomber på telfon när jag vet att det fins en FRA-lag i sverige?
Kränkningen mot den personliga integriteten väger högt. Vi är männiksor och ska kunna tala fritt med vänner och släktingar om bomber och granater även om släktingen råkar bo i Irak.
Att hela tiden oroa sig för avlyssning av telefontrafik eller mejlkontakt måste känas otroligt frustrerande.
Det är ju som att någon går igenom ens dagbok för att hitta sprängdeg.

Nej ush och fy. jag vill vara vuxen och jag vill påverka!

(bild från google)



Borsta tänderna i skolhuset!

Haha. Det var någon som låst in sig och för att duscha i vårat badrum så jag hoppade i stövlarna och knallade över till skolhuset för att borsta tänderna. Käns lite roligt att sitta i datorsalen och borsta gaddarna.
Det är en klar fördel med internatboendet! Skolan blir inte bara skola liksom och imorgon så ska jag upp och mjölka!

PussochGodnatt

Köra stor travis!

Idag fick Love springa med mig i vagnen för första gången! Det var kuligt :D
Imorgon blir lilla broren 15 år! Det är ju en hel del, tusan vad mitt liv har förändrats sedan jag fyllde 15.
Då var jag en snäll liten tös. Kan inte påstå att jag har någon gloria kvar längre. Inte på det sättet iaf.
Grrr

RSS 2.0