Glögg och smask!

Haha...Jag, Elli och Maritna har godislöfte till jul! vi började i tisdags och än sålänge går allt bra.
Det som är icketilllåtet är Läsk,godis,chips,popcorn,kakor,bullar,tårta osv.
Men idag blev jag massa sötsugen och det går ju att komma runt det där haha!
Så vad sägs om ett par limpmackor med marmelad och ost och några glas Oboy och sen en stor kopp glögg med russiin och mandel! HAHA

Släktkalas

Jag har ridit Akita idag! Hon var så duktig att nu räknas hon som inriden, det var lite vingligt i kurvorna och hon förstod inte riktigt hur man skulle kunna springa med mig på ryggen, men hon kom på det snabbt och då var hon jättepeppad på och springa :D

Nu är tjockasläkten här på kalas. Det är rätt jobbigt med småkusinerna och lite virriga farföräldrar. Det ända dom fråga är om det är bra mat i min skola och om jag ska bli veterinär.
Just nu pratar dom om Hersby (gymnasiet på Lidingö där min bror vill gå) .
"det är sååååå bra, bäst, bra lärare, bra resultata, väluppfostrade elever"
 Jag får kalla kårar bara av att höra diskutionen, jag vill inte, vill inte, vill inte.
VÄGRAR, tar livet av mig, sjuter världen.

Apu!

Haft Apu den här veckan! kossorna tis-ons och sedan grisarna.
I onsdags var det klövverkning, en mild form av tortyr skulle jag vilja säga :/
kossorna hamnar i rännan, trycker upp en i väggen, springer, vägrar gå och sen hamnar dom i den hemska klövverkningsburen där gubben slipar klövarna på dem med vinkelslip ;o 
I fredags var mickan, sabbe och sofie här! Vi hade mysigt med skräckfilm <3

Idag var jag och Hanna på Globen horseshow som varje år :D de är kuligt!


Vinterdagar i stallet är härligt!

Imorse kl 8 blev jag upphämtad av Elli och Kentha :)
Blev en mysig dag fast jag var trött som tusan. Red Love som hade stått i en vecka, han hade grymt med överskottsenergi och flummade till för allt som var läskigt. Mina ben avled :(

Sitter och äter lussebulle och dricker kaffe med kanel. Yummie :D

Tröttis ;)

Inatt sov jag 10 timmar igen, det käns så himla skönt och sova ikapp hela veckan på en och samma natt!
Dock så blev klockan lite mycket så får se hur det blir med stallet... är ju inte bra att hästen bara står menhan har inga skor heller så vettefan hur allt blir.

Får väl se om jag gör något vettigt av dagen annars då. Ska iväg till Alvia ikväll för hon fyller år, blir trevligt men har ingen aning om vad jag ska ha på mig, vilka som kommer eller vad hon ska få. Är inte så taggad egentligen... svårt och ta sig hem, alla kommer dricka men inte jag, och jag känner inte folket.
Hoppas på att det blir bra ändå.

Vi hade "familje" råd efter frukost. Hoppas verkligen att jag får jobba över jul/nyår för har ingen lust och åka till fjällen med familjen. Kan ju ändå inte åka snowboard med mina CPKNÄN... och hur kul är det då att vara där? INTE ALLS.

Snö och annat krafs ;)

Den här veckan har jag känt mig ganska duktig ;)
Pluggat som en tok och skrivit förhoppnigsvis alla rätt på engelskan, 49 av 50 på körkortsteorin (som nu är typ färdig) och så har jag gjort det där förjävliga matteprovet! Det sura var dock att jag läst på förmycket liksom, det var bara typ 20% av allt som kom med på provet så hoppas det gick bra!
Dock har Love blivit försummad den här veckan men skolan går före just nu,  fast om jag fick välja så skulle det gå bra med bara ladugård och stallet ist för massa lektioner. Drömmar ska man ha.

16 november var det ett år sedan jag friskförklarades och 19 november 2 år sedan jag skrevs ut fårn hdlv.Käns förjävla bra :D Hade glömt bort det så sitter och firar det nu med ett stort gäng pepparkakor och julmust! käns så härlkigt smarrigt och njuta av massa tjockismat och inte bli tjock liksom. Eller hm, hur förklarar man?! Skillnaden är väl den att idag har jag mumsat hela dagen och jag vet att det inte sätter sig på mig och att det inte är en dålig handling.
För 1-2 år sedan så var varje kalori en fasansfylld handlig. en pepparkaka utöver det tillåtna var det nästan dödsstraff på.
I FEEL GOOD!

Knallade hem från Hanna för en timme sedan,
Snön knastrade
stjärnorna lös
vintern har kommit.

Badminton, popcorn och plugga!

Idrotten idag bestod av 2,5 h badminton i skogås. Det var roligt första halvtimmen men sen blev det rätt segt... Jag kommer se bollar med fjädrara flyga framför ögonen när jag går och lägger mig :(

Det började snöa påvägen till skolan! Kom på att min lilla bebis iimte har sätt snö och inte varigt ute sen igår så hon fick sig en långpromenad :D Hon var jätteglad och sprallig i snön!


Nej nu ska jag gå iväg och plugga matte. Har prov imorgon :(

Jag tror jag är trött (A)

Jag tror det är det här som kallas för att kroppen är lite trötter (A) är rätt dålig på att inse när det händer...
Brukar ta det hela med en axelryckning och stappla vidare men nu könner jag mig totalt utmattad haha.

Sov som en kratta i natt, låg och vred på mig i säkert två timmar och så ringde klockan vid 20 i sju. det var ju stallet dags :D

Elli och kenta kom och hämtade mig och sen plockade vi upp hanna i vårsta. gav hästarna frukost och så åt vi också frukost. Småhästarna fick komma ut och röra på sig idag, vi körde backe med Safir, Evita och missen
Jag körde missen, han vär rätt seg och tyckte det var tråkigt tills hanna och evita koom upp på sidan, då var det genast roligare!
Snabba som blixten bytte vi hästar för Akita och Love behövde också springa av sig lite energi (och gubbmage).
Backträning blev det för dom med eftersom hela åkern är en lerpöl ... :(
Love var på toss humör, han börjar bli lite så men det är för att han börjar komma iform så det är bara hänga med i svängarna.
ärligt talat så höll jag faktiskt på och flyga av en gång, han fick tok ryck och vände upp för backen i någon form av korsgalopp.
Direkt från stallet bar det av till Skrevsta för dressyrlektion, jumjum red gick som en klocka men det var tråkigt ändå... den här terminen ut blir det och sen är det inget mer lektionsfjantande för min del!

Geggigt :(

Stalldag igen!

Nu har jag flytatt ut till stallet käns det som.
Red Cassen och Love idag! Love tyckte det varr jätte kul och ville inte sluta springa men Cassen var lite trött ochh uttråkad och saknade gnistan. Han har gått tre dagar irad och det kan ju förklara saken.
Imorgon så blir det stallet vid 7, så ivkäll ska jag bara sova och plugga...



Tobbe har blivit stor och ska välja gymasium straxt... Han pratar om Gångsätra på Lidingö och försöker få mamma och pappa att flytta dit.
OM dom gör det så vet jag inet vad jag gör.
Jag har min trygghet här, jag trivs här, jag har vänner i massor här.
Åker jag ner till Tumba träffar kag någon jag känner.
På Lidingö känner jag typ 3 personer. det är inget liv. och jag går ju för fan på Berga så har ingen Chans
att lära känna folk där om vi flyttar.
Vi har sjukt olika värderingar och sjukt olika liv. Jag vill på på landet, gård, kor,hästar mm. Han vill hänga på stureplan typ.
Seriöst.
Jag sjuter mig.

Stallfredag!

Idag blev det som en konstig dag, jag sov hemma, jag var i skolan och allt rullade på. Sedan tog dagen helt plötsligt slut och det var dags att bege sig hemmåt!

Men icke, jag hamnade hos Elli i stallet :D
Eller först så åkte vi till Lekslottet och drack cappoccino eller hur det nu stavas, och lekte runt lite i lekslottet! SuperPlace ;)

Blev ridning på Cassen och så fick Love prova sina nya benlindor. Det var klart enklare att linad med dom än med dom korta vita som var innan.
Elli körde Safir och jag red ju som sagt, Det blev backen i dag igen så jag har rätt ont i svanskotan nu... Fast jag kom på hur mycket inverkan jag faktiskt har med sätet inkl. svanskotan för Cassen gick inte alls lika bra när jag försökte undvika att använda "svansen" som när jag plågade mig lite och red ordentligt (A)

Elli började berätta om lite sjuka saker hon brukade gör på Cassen när hon red honnom för länge sedan så jag var bara tuvungen och testa, blev lite voltige halvt och om halvt, baklänges, damsadel, stående och diverse tokigheter :p

Nu ska jag plugga och ragga sponsorer, Ha en bra fredagkväll!

Skavsår :o

Jag har seriöst skavsår på svanskoatan från backe/intervall träningen idag!
Det var ju så mycket sitta ner i sadeln i nerförsbacke och jag hade dåliga trosor, långkallingar och mjukisbyxor så får skylla mig själv.

Min kära vän betyder en jäkla massa så nu ska jag få henne glad och nöjd med sig själv!

Brinn!

Brinn så länge du lever, låt ingen få släcka din glöd.
Brinn så vi alla kan se dig,
Våga vägra vara levande död!



Världens bästa rader,  har hjälpt mig många gånger. Ingen och inget ska få mig att sluta leva igen. Tuggtugg.


Jag ska rida i eftermiddag! Elli, jag och kanske Hanna ska till stallet och terrorisera Love och Akita! Nej det där lät elakt men dom ska få jobba ordentligt idag.Kulkul, och jag ska tänka på att hålla arslet nära sadeln... Blir lätt att jag hamnar 20 cm ovanför sadeln när jag börjar bli trött :S
Sitter och läser en massa på Bukefalos på datorkunskapen, blev färdig med uppgiften efter 20minuter...

Världens längsta dag! :(

Föroläsningar om alkohol/narkotika hela dagen och sen massor av Matte plugg, jag är trött och vill sova -.-

Onödigt vaken :(

Ush och fy, fick veta nyss att jag får stjuts till skolan av Ellis mamma! Toppen egentligen men käns hyfsat surt och vara vaken nu i onödan :p

Idag har jag nästan ingen träningsvärk, lite öm på insidan av knäna och det käns lite i ländryggen men det är ingening mot efter förra passet. Trots att jag kortade lädrena ännu mer igår.

Haha. Snart får jag väl döpa om min blogg till "Lovisa, blivande montéryttare" eftersom det är de ända jag tjatar om nu för tiden!

Jag är fotosugen, väder, BLI FINT!

Tisdag med ridning!

Igår var det dags för det preliminära valet av inriktining. Det blev häst/jord för min del och jag hoppas verkligen att jag orkar ta mig igenom alla mattekurser på egen hand. Dte borde gå men jag vill inte köra slut på mig och hamna i någon ond cirkel igen.

Idag har det varit en lång dag. Mjölkning kl 05.00, skola mellan 9.40 och 15.50 och sedan blev det ridning på Love också! det är underbart, käns värkligen att man lever när vi dundrar fram över åkern!
Årets önskelista kommer att bli lång, utöver snö och en härlig jul önskar jag mig tusen olika hästprylar, pengar, underkläder några objektiv mm.

Det här är senaste tillskotten på listan:

Farsdag imorgon!

Imorgon är det farsdag och jag går ifrån den köphysteriska normen att hitat en fin och dyr present.
Istället har jag utan hans vetskap satt en deg på jäsning över natten som jag ska baka ut imorgonbitti för att överaska Pappa!
Hoppas det blir lyckat, är lite skeptisk till receptet då det varken innehåller smör eller annat fett men det ska nog funka hoppas jag!

Jag skulel ju plugga...

Jag har skrivit en av typ 5 sidor... och lagt in datan i diagrammet men inte räknat på det >.< Helvete. Hamnade på Bukefalos ist.

Vilken konstig vecka!

Det börjar tamigfan märkas att inte allt är en bondeidyll- det är fortfarande en skola med vad allt det innebär.
Jobbiga klasskamrater, prov ångest i massor, stress, betygshets, dags för val av inriktning och en hel del kärlek och kompis problem som hänger i luften runt omkring än vart man än går. Inget perssonligt för mig men det blir en jobbig stämming när det är något i luften.
Var ute och körde i dimma och kolsvart med Elli i tisdags. Käns skönt att ha ett stall och pyssla i igen, inte bara komma och rida liksom... Har ju varigt så ett tag nu ute på Enby och Skrevsta men nu äre på riktigt igen!

Längtar till Februari, Apu, Julen och efter en del trevliga töser.

Häst/Jord blir det

Nu har jag bestämt mig i mitt val av inriktning!
Det blir inriktning Häst/jord med Trav som huvudspår (märk ordvitsen med huvudspår, tack!)

djurkunskap grund
häst och stallskötsel
hästkunskap
ridning och körning grund
Basmaskin service
odling på åker
lantbruksdjur skötsel
mikrobiologi/genetik

Det blir mina specialkurser utöver individuella valet och de obligatoriska ämnena. Blir skit bra hoppas jag!

Det ända jag måste plugga parallet är matte C,D och så blir det kemi A på individuella valet... Blir mycket men jag SKA klara det.
Och jag har föresten börjat fundera på att bli hippolog/eqiterapeft. Vore nice!

Jäklar vad jag skriver om utbildningen istället för allt roligt som händer och sker runt omkring mig, men just nu är det väldigt aktuellt eftersom jag försöker få studierna, vännerna, hästarna, kossorna mm. att gå ihop. Det funkar faktiskt!

fastnade vist i Tullinge (A)

Ojdå, tiden rann iväg fort som fan i stallet och helt plötsligt var den för mycket för att jag skulle hinna med tåget tillbaka till skolan...
Så jag sover hos Elli. Det är trevlans det :D
Sabina är tydligen hennes andra hälft och jag halva henne hur det nu går ihop, alltså är Sabina (en brud jag aldrig träffat) min fjärdedel eller nått :P

Imorgon ska jag göra klart sista provet i Matte A. Käns förjävla bra !

RSS 2.0