pepparkakor!







Pepparkaksbak med Cicci.Underbart och jag är sjukt taggad på jul!
Stallet igår var mysigast. Love är min gläjdekälla

julkort

Vad tror ni? blir det bra? ibland måste man ju vara snäll dotter och hjälpa pappsen lite!


Fodersmältning

Just nu sitter jag och skriver på mitt hemprov om hästens fodersmältning, det är ganska enkelt och intresant men det är svårt att formulera bra svar så jag tar en liten paus för lunch och bloggande. 
Fick precis mess av marianne, imorgon blir det räknande! jag behöver det verkligen så blev lite glad nu!
I morse och i eftermiddag blir det jobb i ladugården. det är bra, julklappspenar behövs alltid (:

Bilder

Egentligen tänkte jag gå runt och fota massa fina bilder under veckan men det blev inte så, men några knäpp blev det iaf!


Calle hade mindre manliga lindor och envisades med att kuta runt i sin lilla
halt-hage så lindorna åkte ner oavsett hur bra dom var linade.


men han var fotgenic ändå


Kissemiss!

(jag erkänner att jag aldrig kommer lära mig namnen på katterna på berga)

Nu ska jag popa popcorn, snygga till lite här hemma, snygga till mig själv, bege mig mot storstaden för presentjakt åt min pluttebror och sedan susa hem till älskling och inviga deras bastu!

The last supper

nej men inte riktigt haha, men det är sista kvällen på stalltjänsten och vi firar med att spöka ut oss till super mega fjortisar, jag erkänner, jag har aldrig haft bronzepuder, kattsträck och baar långt linne på mig i hela mitt liv så någon gång måste man ju leva ut HAHA. Dom dog i stallarna när vi kom ner såhär och kvällsfodrade, fast vi dog mest när uffe tittade ut ur sitt fönster :p



Tröttmössa och knasig handling

Hihi, jag måste bara berätta om våran sinnesjuka mathandling igår kväll. 6 stalltjänstare utrustade med matcheckar på 200 kronor begav sig i en berga buss till ica i västerhaninge för att proviantera inför helgen. Att handla mat för 2,5 dagar är ganska knepigt på flera sätt:
*Köket är utrustad, eller outrustatt med absolut ingenting i matväg/kryddor/olja/vinäger/basvaror
*Föregående gör att inspirationen tryter ganska snabbt, man tänker ju inte köpa kryddor för hälften av pengarna
*Det ska vara gott och gärna snabblagat för köket är ju som sagt inte det roligaste och man blir hungrig som en varg av stallarbete.

Vi irrade runt som små tossar och kastade ner lite saker i korgen, resultatet blev äpplen, morötter, keso, frusna jordgubbar, plättar, ravioli, julmust och glass. När jag kom till kassan upptäckte jag att jag hade pengar över och i ren panik rafsade jag åt mig tre påsar tuggummi!
En brud hade inte riktigt insett vad hon behövde handla så när hon kom till kassan bestod inköpet vt spageti, spagetti och lite mera spagetti som hon försökte övertala oss om att hon skulle leva på under hela helgen. Hon betedde sig rätt korkat och det hela slutade med att läraren som var med hjälpte henne att handla frukostmat och annat nödvändigt. Hela kön bakom stannade upp medans dem sprang och letade frukost, vi som kommit igenom garvade så mycket att byxorna nästan blev blöta.

Det gör vi gärna om haha

bergakväll

Så kallad bergakväll straxt, intresant tillställning, kan ju inte bli annat än bra när man hissar upp Jennifer med L60 för att sätta upp ljusanläggning och har disko med mattanter i maskinhallen. Det låter sinnesjukt men sådana är folket här. bara face the fact.

Hm, man kanske skulle födas på nytt?!

stalltjänst

Stalltjänst i skolan. Det käns totslt värdelöst och jag tycker det är skitjobbigt att vara här, jag vet inte varför men blir deppig direkt och det är det sista som behövs.
Men jag rycker upp mig (och rycker lite i Elli) och så dricker vi julmust och härdar ut veckan på bästa sett. Själva stalltjänstandet går faktiskt på räls.

Puss

Fotomässan

Idag var jag med på fotomässan med Mamma och Cissi.
Det var trevligt och framför allt två utställningar berörde mig helt fantastiskt mycket!
Det var en om tre kvinnor med obotlig Canser, om deras öde, vardagliga liv och till sist döden, fångat i fantastiska bilder. Den andra var en utställning med svart-vita bilder från kongo, all grymhet skilldrad på ett fantastiskt sätt, jag kan försöka beskriva min favorit men det går inte riktigt.

"en pojke på ungefär åtta år med en automatkarbin över axeln som kastar sig upp på en cykel. Bilden är tagen snett bakifrån och det skulle kunna vara en pojke som har brottom till skolan med poängen är ju att han inte är en skolpojke- han är barnsoldat"

Aja, det var fantastiska bilder hur som helst och fick mig och tänka efter en del. Posetiva saker för den här helgen då(har inte mage att skriva några neggo efter det här!)

*sitter och mumsar pepparkakor och smågodis, underlig blandning men slinker ner i allt för stora mängder.
*Fredagen var bäst helt enkelt
*Fotomässa=guld
*Älsklingen är påväg hit!

Håltimme

Just nu har jag en sjukt lång håltimme som jag tänker spendera in tha town för att leta lite födelsedagspresenter till min bror och underbara vän. Båda behagar fylla år innom några dagar så då måste present kreativiteten dubbleras. Inte helt enkelt tillochmed rätt svårt om jag ska vara ärlig. Har nada koll på om bror min kikar i bloggen så jag tänker inte skriva vad jag har för plan men hoppas att han bli glad iallafall.

Om jag är duktig och hittar presenterna till båda två så ska jag leta tidig julklapp till mig själv också hihi!
Jag vill ha ett par nya stövlar och en ny lång,svart stickad tröja. Snacka om att jag är tråkig som bara vill ha samma kläder som vanligt men jag bodde faktiskt i min tröja tills den var helt sladdrig och noppig :s

dagen och gårdagens possetiva saker får slås ihop!

*Helkropps massage av älsklingen med Cocos body butter, HELT OSLAGBART.
*Ridtur i mörkret på Cassen, han blev super fin och var nöjd med livet.
*hade en timmes sovmorgon i morse så satt Lääänge och drack te i jockes soffa.

nej nu hoppar jag iväg till bussen! Puss

Tisdag

En vanlig tisdag var det idag, fast vad en vanlig tisdag är låter vi vara odeffinierat. Skola as usual, hade hästövningar och jag körde Santana, helt okej häst men på det hela så var det mest kallt och tråkigt.
Efter skolan blev det matte med Marianne, idag var en sån där bra dag då allt fastnade faktiskt. Fler sådana dagar tack på förhand, halleluja, amen.

Todays tre possetiva saker!

*Hästkunskaps provet resulterade i 60 av 60 poäng och MVG på inlämingen om koraser.
*Matten med marianne var givande och trevlans.
*Pappa hade handlat Keso till mig, inte helt fel :D


Destination kudden om ungefär 3 minuter. Tjing

Today

Dagens 3 saker!

*Ekologin inlämnad
*Tur på Cassen i mörkret

Fast det blev bara två ... men jag taggar för att imorgon ska bli en perfekt dag. jag behöver det. en perfekt natts sömn och en bra dag imorgon.

Måndag

Lagom opepp. Ska ha lektion i ladugården straxt haha och jag som är lagom less på det stället efter allt igår!

Glömde bort mig direkt men här är helgens 4 possetiva saker

*Sushi igår kväll med älsk
*Läser en sjukt bra bok just nu
*Kossor är faktiskt mysiga
*Arbetssällskapet var trevligt

Vad mer kan gå fel?

Det här är ett urval av saker som kan gå fel i Bergas luadugård

*Mötas av en riktigt kladdig/bajsig kalv då kon inte förvarnat oss om att hon tänkte kalva. han var blöt och tung, kl tio i  fem.

*Födervagnens klocka kan gå helt fel och förstöra fodringar

*Den andra fodervagnens nödstoppsknapp kan vara intryckt så flera fodringar blir fel

*Vagnarna kan krocka pga tidigare nämda fel

*Många slangar kan lossna på mjölkmaskinerna

*En slang kan gå sönder

*Vakuumpumpen kan gå sönder på två ställen

*Disken kan larma och stanna

*Halmbalen kan välta av vagnen

*Man kan få en hård ko-svans i ansiktet

*Man kan få en praktikant och dras med

*Man kan ha en ko vars sinlaggda juver del spricker i mitten och tömmer ut en liter var/gammal mjölk/blod

*Grinden till kvigornas hage kan gå sönder

*man kan glömma tömma slutbehållaren så det sprutar mjölk över hela tanken

*man kan ha en ko som har sönder sin avskilljare till foderbordet

Det här är scenarion som kan inträffa ibland men det här lyckades hända på två dagar. Vilken katastrof helg. Var så trött på allt så jag garvade mig igenom sista passet


Lunch

Det blir mycket bloggande när det inte finns några roliga människor i närheten.  Det är tydligen bara vi entusiaster som ska läsa engelska B och Matte som är kvar i skolan.
Får man pilla in ett litet deppigt inlägg här då?
Eller så skriver vi bara att gröna äpplen får man ont i magen av om man äter för många
och att jag passar bra i mitt svarta nagellack för det speglar mig just nu
fast jag vet inte varför, det är nog detr kända balongfenomenet som sprider spöken och annat kraffs.

Tamtatttatta tam. ibland undrar jag om jag verkligen har alla hästar hemma, om klockan går runt eller bara tickar, om tomtarna trivs på loftet eller om jag helt enkelt är tappad bakom en vagn och hopspikad sådär lagom snyggt.

Produktiv lektion

Efter en natt med ett par timmars sömn och en hel del mindre härliga funderingar och en morgon med el-säkerhet och hästkunskapsprov så får jag vara oproduktiv just nu!

Det bestämmer jag och där med basta.

Beslutet gäller även Elin som sitter brevid mig men INTE för Jonte och Jonatan som också är i min och Elins grupp. Vi styr över dem med järnhand och om inte båda vore stora som hus så skulle vi ta och vrida om öronen på dem och lyfta upp dem i nackskinnet.

Uppgiften som jag borde göra nu handlar om olika typer av ladugårdar och olika mjölkningstekninker men eftersom både jag och Elin har vart på Hammra gård och sett "den perfekta ladugården" så har vi redan klara idéer om hur vi vill ha det.

Nu ska jag läsa en rad eller max två om båspallar av olika typer.

Ha det prima puss<3

:/

:(

Mums!

Sitter här och knaprar frusna jordgubbar och längtar till julen- En anigen dubbelmoral men så måste det ju få vara ibland!. Skolan var tuff idag, mycket tankeverksamhet har krävts så mattepluggandet med marianne gick sämre än vanligt. Men det är bara ta nya tag!

jag och elli körde en bra grej i våras, det var "tre possetiva saker om dagen". Dessa tre ska vid dagens slut skrivas ner och tänkas igenom. Jag tror jag ska börja med det igen fast i bloggform, lite själförtroende-boost behövs alltid!

Så här är dagens tre possetiva saker, som ska väga upp mot allt negativt en vanlig skoldag innehåller!

* Den nya engelska läraren är BRA vilket innebär att kag vågar prata engelska!!!!! :D
* Hästkunskaps provet innehåller en hel massa saker men mycket börjar fastna
* Drack årets första julmust på tåget hem!

nej nu är jag så kall av alla jordgubbar så jag ska ta och slänga mig i badet!

RSS 2.0