:D

Tack alla för en jätte härlig kväll, jag har verkligen saknat er!

:)

man har sina dagar, upp och ner men så är det bara.
jag befann mig på fårö i början av veckan, det var så otroligt skönt, svampplockning, regn, alfapet och massa choklad. En fika med Olivia hans också med i samband med ett besök på Krenku i'm lovin it!
Jag orkar inte skriva en massa blaj men igår var supertrevligt och idag blir också väldigt trevligt!

Föresten så har min älskling hjälp pappa att sälja bilen, snabbt och enkelt gick alltihop och alla blev nöjda och rika (utom juggen som köpte hihi).











[Bilder från en promenad på Norstauren i skymmning, inte särskillt orginella motiv men det var vackert och jag utmande mig själv att fota i kasst ljusförhållande. resultatet blev över förväntan]

.

:(

Praktik

Yah, då var höstens praktikvecka i full gång. I måndags var fick jag plöja för första gången i mitt liv. Det var roligt men jag blev arg och knäckt av instruktören som skulle lära mig. han inser verkligen inte att man inte kan något direkt om man aldrig har gjort det och att man (läs: jag) inte gör fel om jag vet hur jag ska göra eller inte göra. Hrm... om man inte säger vilket håll bladen på plogen ska vara så kommer jag inte göra rätt. Det borde han väl fatta tycker jag. Aja, hans trevliga attityd och sätt att klanka ner på en knäckte mig totalt och att han blotta uppenbarelse gör mig så nervös att traktorn hoppar kaninhopp. Samma visa dagen efter, jag körde med hjärtat i halsgropen men med trevligt sällskap i traktorn och dagen flöt på bra.
Onsdagen innebar lite variation och jag fick sprida rötrester, det gick kalas och jag var glad. Idag blev det mer plöjning och mer "knäckande instruktören" allt gick skit, eller nej det gjorde det inte men det gick inte perfekt och det är det enda som duger. Jag var arg på mig själv, instruktören och den kladdiga åkern och dem mixen gjorde det inte bättre. det slutade med att jag satt och bölade i traktorn... Inte en bra dag alltså :(
Imorgon blir det sprida piss... bättre än och vara med idiotinstrukten iaf.

Jag tar åt mig av allt, suger åt mig som en svamp, totalt knäckt och lite till, tack

Lördag

Tänk vad svårt det är för en del människor att hålla reda på "mitt och ditt" att ta kamera och mobiltelefon på en fest där alla är nära vänner utom tre utomstående är nog det mest korkade jag har varit med om. Det hela slutade med att Mari's lillebror knatade hem till förövaren och fick tillbaka sakerna. Otroligt tragisk och tråkig händelse men lille martin förtjänar en guld medalj allra minst!

i stallet står ett gäng förkylda pollar, det är jäkla trist, stackars krakar men dem är på bättringsvägen tror jag elli sa :)

Det fattas en bit :(

Kom precis och tänka på en sak.
Att räkna matte och inte kunna alla lagar är som att lägga pussel där det fattas en bit.
Pusslet som läggs just nu är 50*1.035^x=250*1.015^x men jag har tyvärr inte hittat biten som förklarar hur det bli en logaritm med basen 5. Sjätte sinnet säger att det har och göra med 250/50 som råkar vara 5 men längre än så kommer jag inte för stunden.

Ska ta och leta i asken eller hos en pusselexpert nu!

Fotoexpedition: Mickan












Min lediga måndag ledde till ett besök hos mickan som fick vara modell ett par minuter. Sen drack mari och mickan kaffe här, riktigt trevligt.
Avrundades med ett besök hos Marianne, guld värt.

Hm

ett precis sånt inlägg som man inte ska skriva skrev jag igår, så det är raderat nu men tack M det betydde massor

Konstiga åsikter

Ja, man får tycka vad man vill, vi har åsiktsfrihet och yttrandefrihet i Sverige men ibland blir det bara för mycket.
Egentligen har vi samhällskunskap just nu men jag stormade precis ut därifårn för att undvika att säga något riktigt dumt eller trycka till truten på en klasskompis.

X har en för mig väldigt konstig kvinnosyn. Hon har på kort tid kläckt ur sig två otroligt skumma saker som fått mig att flya i taket!
Det första var att kvinnor i utmanande kläder för skylla sig själva omde blir våldtagna och nu var det att kvinnor som inte bär slöja får våldtas hursom helst i en del länder.

jag förstår inte tankesättet, det låser sig halvvägs när jag försöker sätta mig in i det. Varför ska jag inte kunna gå naken om en man skulle kunna gå naken utan att bli våldtagen?!

Sexuell lust är inget okontrolerbart, ingen ursäkt och inget man kan skylla på. skulle jag som kvinna kunna bli atraherad av en barbröstad man, flyga på honnom och våldta honnom utam straff? NEJ, jag skulle uppfattas som störd och åka i finkan ögonaböj.
men om mannen skulle göra det samma mot mig så skulle alltså hans ursäkt vara " hon var barbröstad, jag blev kåt" och det skulle vara okej?

Och att inte bära slöja= att bli våldtagen? Det är ingen kamphund vi släpper lös, ingen port i ett vattenkraftverk vi öppnar, inte en tornado som far fram. Det är en helt vanlig man vi talar om. och jag tycker om män och finner dem precis likadana som oss. testosteronhalten varierar visserligen men inte så till den milda grad att män bli monster.

Nu har jag skrivit av mig lite... PUH kanske dags att gå tillbaka till lektionen

höst

Nu är det verkligen höst! det blåste storm i natt och jag vaknade av regnet som smattrade mot fönstret. Nu väntar alltså den stora lerperioden, det ser jag inte fram emot!

Fuxfärgad fjolla!

Haha vad jag tjatar om den där fuxfärgade fjollan ute i stallet. Jag blir glad bara av och se hästen och han blir snyggare och snyggare. Nu har han blivit körhäst men jag får flyga runt på honnom två gånger i veckan iallafall... vore ju inte helt fel och köra ibland också men det fins bara en vagn tyvärr. idag var Elli ute och körde honom, det såg härligt ut när hon var ute och susade även om han vist var ganska fjollig. Jag var ute en sväng på Cassen men det märktes att jag inte ridit honom på ett tag för han var stum i munnen och allmänt dum. För att få lite fason så fick han göra en himla massa halter och igångsättningar, han tyckte det var pest och pina men det var nyttigt för oss båda!
Imorgon är det prov om mjölkkor så jag ska sätta mig och plugga lite, eller NEJ FÖR NU BÖRJAR HOLLYWOOD FRUARNA haha!
puss och kram


.

vart väldans lite stall den här veckan, men har varit sjuk så det är väl förståerligt men jag saknar det.

Dagen idag blir en städ dag, har massor att röja i rummet för att få plats med nya sängen men några fotons hins också med,


om man alltid kunde se vad som väntar bakom hörnet vore livet ganska nice!





Kanelbullar

Idag var det höst på riktigt, tyvärr inte den fina hösten som viskar om den stundande härliga vintern utan den blaskiga och blåsiga hösten som leder mot en lergeggig halvvinter á la sörmland. Regnet smattradeoch vinden ven. morgonen hade jag tänkt spendera nerbäddad under täcket med tyvärr sprätte det i benen på mig och jag hoppade upp och läste lite bok och drack te.

Mamma och pappa överaskade mig och föreslog att vi skulle ta en tripp till ikea och köpa en ny säng till mig!
Det förslaget kunde jag ju inte banga på så vi begav oss mot ikea med mig bakom ratten och jocke i baksätet.
Det var första gången jag körde motorväg och det var en hel del nyttiga saker att träna på, blant annat så är dte otroligt mycket rondeller i området ikea/ heron city som ska passeras på rätt sätt, i rätt fil och utan att köra över en vilsen pensisionär.

Vi kom helskinnade hem med en ny 120 cm bred och jätte mjuk resorsäng med tillhörande mjuka bäddmadrass!snacka om att jag och jocke kommer sova gott nu!

Efter lite pluggande kom jag på att det är kanelbullens dag imorgon och då kunde jag inte hålla mig ifråb att baka en sats med härliga bullar, dock blev hälften vanilj och resten kanel.

"Kanelbulle eller kanelsnäcka är ett i nordamerika och norra europa vanligt förekommande bakverk som härstammar från 1920talet." - wikipedia.

Vist blev dom fina? :)


RSS 2.0